Buurthuizen

Een plek voor iedereen

Een buurthuis wordt voornamelijk gerund door vrijwilligers. Zonder deze mensen kan een buurthuis niet blijven bestaan. Wij vinden het daarom essentieel om het voor deze vrijwilligers zo gemakkelijk mogelijk te maken. Counterpay heeft een kassasysteem ontwikkeld waarmee vrijwilligers foutloos, snel en vooral gebruiksvriendelijk aan de slag kunnen gaan. Inmiddels bewijst de kassa zich bij meer dan 1400 locaties. Barvrijwilligers geven al meer dan negen jaar aan dat zij het prettig vinden om met het kassasysteem van Counterpay te werken, omdat zij de kassa vaak al binnen vijf minuten onder de knie hebben. Niet alleen het gebruiksgemak is een voordeel van het kassasysteem, ook krijgen bestuurders en beheerders op een eenvoudige manier online inzicht in de barzaken van het buurthuis. Via de online beheeromgeving kan het gehele systeem beheerd worden en kunnen rapportages gemakkelijk worden ingezien!

 

Brutowinstmarge verbetering

De aanwezigheid en eenvoud van de Counterpay kassa zorgt voor meer bewustwording bij het afrekenen. Het kassasysteem is gekoppeld aan een online beheeromgeving, waardoor je meer inzicht in je registratie krijgt. Dit zorgt met name voor een afname van representatie en eigen gebruik. In de praktijk blijkt een margeverbetering van 5-10% eenvoudig haalbaar. Hierdoor is het kassasysteem vaak al binnen één jaar terugverdiend.

 

Pinnen? Ja graag!

De vraag naar de mogelijkheid om te pinnen is in de laatste jaren flink toegenomen. In buurthuizen is deze trend ook goed zichtbaar. Door de snelheid en het gemak van contactloos pinnen worden de bezoekers sneller bediend. Het pinautomaat kan aan het kassasysteem gekoppeld worden, waardoor er vrijwel geen fouten meer worden gemaakt bij het afrekenen. Door het gebruik van de pin hoeft er op locatie minder cash aanwezig te zijn. Zo kunnen vrijwilligers in een veiligere omgeving werken. Bovendien zorgt een pinautomaat voor een omzetverhoging, omdat er altijd een betaalmogelijkheid wordt geboden!

 

De voordelen:

  • Speciaal voor vrijwilligers;
  • Eenvoudig in gebruik;
  • Gekoppeld pinautomaat;
  • Online inzicht en controle;
  • Winstmarge verbetering;
  • 24/7 service en ondersteuning.

Ik wil meer informatie ontvangen